Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Помер видатний львівський гімнаст Володимир Сафронов

14 лютого на 70-му році життя перестало битися серце Володимира Сафронова - видатного львівського гімнаста, віцечемпіона світу (1974 - команда), бронзового призера Кубка світу (1975 - вільні вправи), багаторазового призера чемпіонатів СРСР, майстра спорту міжнародного класу, який виступав за Збройні сили (Львів), - повідомили Гал-інфо у пресслужбі Відділення НОК України у Львівській області.
Фото Відділення НОК України у Львівській області

Львів'янин був першим в світі гімнастом, хто почав виконувати зіскок з поперечини з потрійним сальто. Його вважали найздібнішим учнем легендарного Віктора Чукаріна.

Після завершення спортивної кар'єри (у 1976 році) працював тренером молодіжної збірної СРСР, старшим тренером зі спортивної гімнастики Прикарпатського військового округу, заступником начальника СКА (Львів), заступником начальника з фізпідготовки Прикарпатського округу. Суддя міжнародної категорії. Судив чемпіонат світу 1996 року в Сан-Хуані (Пуерто-Ріко) та Олімпіаду 1996 року в Атланті.

У 1997 році вийшов на пенсію. В тому ж році виїхав до США, де тренував дітей.

Олімпійська родина Львівщини глибоко сумує з приводу смерті Володирира Йосиповича Сафронова і висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного. Вічна пам'ять.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ