Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Понад 120 млн грн податку сплатили до бюджету підприємства-забруднювачі Львівщини

Понад 120 мільйонів гривень екологічного податку сплатили до бюджету країни підприємства-забруднювачі Львівщини. Про це інформує Львівська ОВА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

План надходжень до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2023 році перевиконаний на 19%.

Екологічний податок – це компенсація підприємствами за забруднення, яке вони здійснюють своєю діяльністю та стимулює скорочення обсягів викидів забруднюючих речовин і формує у забруднювачів більш свідоме ставлення до природних ресурсів.

За 2023 рік підприємствами-забруднювачами Львівщини до зведеного бюджету сплачено екологічний податок у сумі 126,3 мільйона гривень, з яких 39,4 мільйона гривень зараховано до спеціального фонду обласного бюджету – обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Хочемо наголосити, що кошти екологічних фондів мають цільове призначення та можуть використовуватись виключно на виконання проєктів, які відповідають Переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року №1147 (із змінами).

«Завдяки проведеній роботі департаменту екології план надходжень до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2023 році перевиконаний на 19%. Коштом надходжень до обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2023 році реалізували 14 природоохоронних та ресурсозаощаджувальних заходів на території Львівської області, пов’язаних з охороною навколишнього природного середовища, запобіганням, зменшенням та усуненням забруднення навколишнього природного середовища»,  – зазначає заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА Ганна Башта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ