Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Понад 150 маріупольців із "Азовсталі" прибули до Запоріжжя

156 цивільних осіб, яких евакуювали 1 травня з території заводу "Азовсталі" в Маріуполі, прибули до Запоріжжя.
фото - Українська Правда

Про це йдеться у заяві координаторки ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

"101 цивільних громадян успішно евакуйовано з металургійного комбінату «Азовсталь» у Маріуполі та інших районів у ході операції з безпечного виїзду, скоординованої Організацією Об'єднаних Націй (ООН) та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста (МКЧХ)", - йдеться у заяві.

Повідомляється, що операція розпочалась у п'ятницю 29 квітня та була узгоджена зі сторонами конфлікту після залучення Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша під час його нещодавніх візитів до Москви та Києва.

"Завдяки операції 101 дитина, жінки та люди похилого віку нарешті змогли залишити укриття під металургійним комбінатом «Азовсталь» та вперше за два місяці побачити сонячне світло. Ще 58 людей доєднались до нас у Мангуші, селищі в передмістях Маріуполя. Ми супроводжували 127 людей сьогодні до Запоріжжя, розташованого у майже 230 кілометрах на північному заході від Маріуполя, де вони наразі отримують гуманітарну допомогу, зокрема медичну та психологічну підтримку, від установ ООН, МКЧХ та наших гуманітарних партнерів. Деякі евакуйовані вирішили не їхати до Запоріжжя разом з конвоєм", - додали в ООН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ