Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Понад 37 тисяч дітей Львівщини змагалися в другому етапі «Всеукраїнських шкільних ліг»

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Закінчився другий етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». За цей період на Львівщині зареєстрували 2875 команд-учасників з баскетболу, волейболу, футзалу, черліденгу та спортивного орієнтування, а це – понад 37 000 дітей. Про це інформує Львівська ОВА.

До речі, у Львівській області найбільша кількість зареєстрованих команд зі всієї України.

У баскетболі виступили 225 команд дівчат, приблизно 2700 учасниць, та 376 команд юнаків – понад 4500 учасників.

Волейбол об'єднав 470 команд дівчат – приблизно 5640 учасниць, та 631 команду юнаків – понад 7500 юних спортсменів.

Футзал зібрав 711 команд – приблизно 8500 дітей.

У черліденгу визначали найсильніших серед 223 команд, взяли участь понад 5300 дітей.

Спортивне орієнтування зібрало 239 команд – приблизно 2800 учасників.

Варто відзначити найактивніші громади: Рудківська, Боринська, Старосамбірська, Хирівська, Мостиська, Новояворівська, Золочівська, Козівська, Ходорівська, Давидівська, Кам'янко-Бузька, Підберізківська.

«Проте, на жаль, є і не активні громади: Жовківська Комарнівська, Оброшинська, Куликівська, Сокільницька, Солонківська, Турківська, Бориславська, Славська. Вони не демонстрували належного інтересу та активності у втіленні проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Розпочинається третій етап проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» – районний. Змагання проведуть серед семи районів області. Найсильніших і надалі визначатимуть у п'яти видах спорту: баскетболі, волейболі, футзалі, черліденгу та спортивному орієнтуванні», – зазначає керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Довідково.

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» – це наймасштабніші змагання для школярів, які залучають учнів 4-9 класів. Команди визначають найсильніших у п’ять етапів. Уже відбулися шкільний та територіальний етапи, а попереду – районний, обласний та всеукраїнський.

Цьогорічні «Шкільні ліги пліч-о-пліч» відбуваються під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО», а амбасадорками проєкту в області є кандидатки до складу національної збірної команди України на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі: борчині Оксана Лівач і Юлія Ткач, художня гімнастка Христина Погранична та веслувальниця Валерія Терета.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ