Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Понад 400 експонатів: у Львові презентували виставку "Блокпост пам’яті"

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, у львівському Будинку Офіцерів презентували виставку ʺБлокпост Пам’ятіʺ.

Експозиція знаходиться у двох залах на першому поверсі. На фото реалії військових буднів, запеклі бої та зруйновані долі людей.

ʺБлокпост Пам’ятіʺ - пересувна виставка, присвячена загиблим воїнам України. Експозиція зібрана та створена головою правління Міжнародної асоціації дослідників фортифікації ʺЦитадельʺ та його колегами.

Виставка представлена у 34 вітринах, де зібрано понад 400 експонатів: документи та речі загиблих військовослужбовців ЗСУ, бійців добровольчих батальйонів, НГУ, підрозділів МВС та СБУ. Речі багатьох загиблих військових було зібрано під час реалізації гуманітарного проекту ʺЕВАКУАЦІЯ 200ʺ.

Поруч з останками пошуковці часто знаходили різні особисті речі воїнів: мобільні телефони, записники, щоденники, жетони. Іноді знаходили найдорожче, особливе і дуже особисте: амулети, обереги, фотознімки. Ці предмети допомагали провести первинну ідентифікацію загиблої людини.Опісля, вони передавались рідним і близьким воїна, який віддав своє життя за Батьківщину. Частина цих речей, з дозволу родин воїнів, стала предметами експозиції, яка по-суті є фіксацією останніх митей життя захисників своєї країни.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького триває виставка української мисткині Емми Андієвської.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ