Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Понад пів мільярда: Велика Британія надасть кредитні гарантії Україні

Велика Британія підтвердила готовність надати Україні додаткові кредитні гарантії на 500 мільйонів доларів, довівши цю суму у 2023 році до 1 мільярда доларів.

Про це заявив міністр фінансів Великобританії Джеремі Хант, повідомляє Reuters.

Хант сказав, що британські кредитні гарантії були важливими для забезпечення ширшого чотирирічного пакета підтримки України на суму 15,6 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду, весняні зустрічі якого він відвідує у Вашингтоні.

Міністр також сказав, що він завершив виділення додаткових 670 мільйонів доларів для Фонду скорочення бідності та зростання МВФ і 3,3 мільярда доларів для Фонду стійкості та стійкості МВФ, який підтримує енергетичні проєкти та проєкти боротьби зі зміною клімату.

"Наша підтримка інших країн відбувається у той щодо, коли я глибоко зосереджений на зростанні економіки Великої Британії, і наш план для цього працює, оскільки ми йдемо до того, щоб удвічі скоротити інфляцію цього року", - сказав він.

Як зазначає інформаційне агентство, гарантію за кредитом була вперше докладно описана у письмовій заяві парламенту минулого місяця.

"Це фінансування підвищить економічну стійкість України і зміцнить її опір Росії", — йдеться у заяві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ