Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Попередження громадянам України у зв'язку з землетрусом в Італії

Закликаємо громадян України без нагальної необхідності утриматись від поїздок у центральні регіони Італії, які постраждали внаслідок землетрусу, що стався 24 серпня 2016 року (регіони провінції Ріеті, Асколі-Пічено та Перуджа, передає Урядовий портал.

Для громадян України, які опинилися на територіях, де є загроза землетрусу, доцільно ознайомитися з рекомендаціями Департаменту цивільного захисту при Раді Міністрів Італійської республіки за посиланням:

http://www.protezionecivile.gov.it/jcms/it/home.wp  (переклад на українську мову додається).

В цілому, обмеження щодо поїздок по території Італії відсутні.

У випадку необхідності просимо невідкладно зв’язуватися з Посольством України в Італії - телефон гарячої лінії: +  39 389 004 0000 , адреса ел.пошти: [email protected][email protected]  або повідомляти на гарячу лінію МЗС України: тел. +38 044 238 16 57, додатковий +38 044 238 17 77, адреса ел. пошти[email protected]

***

Під час землетрусу

• Якщо ви перебуваєте у замкнутому приміщенні, перейдіть під балку, дверний отвір, або станьте біля несучої стіни.

• Слідкуйте за речами, які можуть впасти і вдарити вас (гіпс, стелі, вікна, меблі, предмети і т.д.).

• Зверніть увагу на використання сходин: вони часто не дуже стійкі і можуть бути пошкоджені.

• Краще по можливості не користуватися ліфтом: ви можете бути заблоковані.

• Зверніть увагу на інші можливі наслідки землетрусу: руйнування мостів, зсуви, завали, витік газу тощо.

• Якщо ви перебуваєте на вулиці, відійдіть від будівель, дерев, вуличних ліхтарів, ліній електропередач, а також від місць, де ви могли б потрапити під падіння різного роду матеріалів.

Після землетрусу

Переконайтеся, що стан здоров’я тих, хто опинився біля вас, і, при необхідності, надайте їм першу допомогу. Виходьте з будівель обережно у взутті: зважаючи на те, що на вулиці ви може наступити на бите скло.

У випадку необхідності просимо невідкладно зв’язуватися з Посольством України в Італії - телефон гарячої лінії: +  39 389 004 0000 , адреса ел.пошти: [email protected][email protected],  або повідомляти на гарячу лінію МЗС України: тел. +38 044 238 16 57, додатковий +38 044 238 17 77, адреса ел.пошти[email protected].

Нагадаємо, вранці 24 серпня у центральній частині Італії, на південний схід від міста Перуджа стався землетрус магнітудою 6,2. Кількість загиблих сягає до 250 людей, ще близько 370 поранені.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ