Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Португалія перемогла на Євробаченні-2017

Перемогу в конкурсі "Євробачення" 2017-го року здобув представник Португалії Сальвадор Собрал із композицією "Amar Pelos Dois". Він набрав найбільшу кількість балів від журі та від глядачів. Україна ж посіла 24-те місце.

Португалія перемогла в пісенному конкурсі вперше за понад 60 років його існування.

Фінал змагання відбувся в ніч із 13-го на 14-те травня.

Як відомо, у фіналі взяли участь 26 країн. Конкурсанти з Молдови, Азербайджану, Греції, Швеції, Португалії, Польщі, Вірменії, Австралії, Кіпру, Бельгії, Болгарії, Білорусі, Хорватії, Угорщини, Данії, Ізраїлю, Румунії, Норвегії, Нідерландів та Австрії пройшли до фіналу за результатами першого та другого півфіналів. Автоматично до фіналу потрапили представники країн-засновниць "Євробачення", а саме Іспанія, Італія, Великобританія, Німеччина, Франція, а також Україна, як минулорічний переможець конкурсу.

А крім боротьби цьогорічних конкурсантів "родзинками" гранд-фіналу стали виступ Руслани, ONUKA та Джамали.

Україна, яку представляла група О.Тorvald, отримала по 7 балів від телеглядачів Чехії та Італії. 4 бали – від Грузії, 3 – від Португалії. 2 бали віддали єврофани з Польщі, один – з Білорусі. Від національних журі O. Torvald одержав такі оцінки: 7 від Азербайджану, 4 від Ізраїлю і 1 від Болгарії. В сумі група набрала 36 балів і посіла 24 місце з 26.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ