Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Португалія виділить €75 тисяч на збір воєнних злочинів росії в Україні

Португалія сприятиме збору доказів воєнних злочинів в Україні фінансово та може направити експертів з Судової поліції та Національного інституту судової медицини.

Про це повідомляє видання Euractiv.

"Що стосується підтримки розслідувань Міжнародним кримінальним судом (МКС) воєнних злочинів, скоєних в Україні, зокрема злочину агресії, Португалія вже надала додаткову підтримку шляхом відрядження національного експерта із Судової поліції та авансової сплати національного внеску до МКС на запит прокуратури", — повідомили у Мін'юсті Португалії.

У міністерстві заявили, що міністерка Катаріна Сарменто е Кастро оголосила про добровільний внесок у розмірі 75 000 євро на підтримку міжнародного збору судово-медичних доказів на території України. Крім того, розглядаються інші форми співпраці.

Уряд розглядає можливість "надіслати експертів із Судової поліції та Національного інституту юридичної медицини та судової експертизи, щоб приєднатися до груп судових експертів на місцях на основі ротації".

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні зафіксовано понад 72 тисячі воєнних злочинів, скоєних російськими військовими. Про це повідомив представник з департаменту нагляду за розслідуванням злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту ОГП Микола Говоруха.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ