Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовець банку вимагав за незаконну оборудку 300 тис. грн

У Львові затримали посадовця банку за вимагання та отримання 300 тис грн неправомірної вигоди, прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, працівники ДЗЕ НП України спільно із слідчими СУ ГУ НП у Львівській області 17 березня   затримали «на гарячому» при одержанні неправомірної вигоди в сумі 300 тис. грн начальника відділу Департаменту примусового стягнення проблемних активів Західного регіону одного із комерційних банків.

Останній  вимагав зазначену суму коштів за сприяння у позитивному вирішенні питання щодо законного придбання   одним із суб’єктів господарювання нежитлового приміщення, яке перебувало у заставі банку. Зокрема, начальник департаменту  обіцяв не подавати    апеляційної скарги на рішення суду, яке винесено в інтересах згаданого підприємства.

Посадовця банку затримано в порядку ст.208 КПК України.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 368-3 КК України, за кваліфікуючими ознаками готування до одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за дії чи бездіяльність  з використанням наданих повноважень в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ