Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовців Львівського національного аграрного університету затримали на хабарі

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, працівники УСБ України у Львівській області спільно із слідчими ГУ НП у Львівській області 16 березня затримали «на гарячому» - при одержанні неправомірної вигоди завідувача кафедри та доцента Львівського національного аграрного університету. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, завідувач кафедри машинобудування зазначеного вишу, будучи головою комісії із захисту дипломних робіт, вимагав та одержав від студента 3-го курсу факультету механіки та енергетики 200 доларів США хабара за сприяння в успішному захисті дипломної роботи.

Водночас доцент цієї ж кафедри як науковий керівник із підготовки дипломних робіт вимагав та одержав від згаданого студента ще 400 доларів США неправомірної вигоди за підготовку та погодження дипломної роботи з подальшим сприянням в успішному її захисті.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 КК України, за кваліфікуючими ознаками готування до одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення чи не вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Львівської області. Тривають невідкладні слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ