Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовця ДСНС викрили на вимаганні 70 тис. доларів

Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
Фото СБУ
1/3
Служба безпеки України затримала у Києві посадовця Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Держслужби с надзвичайних ситуацій, який , спільно із двома посередниками, отримали 70 тисяч доларів США за видачу дозвільної документації. Про це інформують у прес-центрі СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували, що чиновник вимагав гроші від представника великого підприємства за сприяння у видачі експертного висновку протипожежного стану виробничого об’єкту площею у понад 5 тисяч квадратних метрів, без фактичного виїзду експерта. А також реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки. Зловмисник залучив до оборудки двох знайомих як посередників.

Співробітники СБ України задокументували передачу посередникам першої частини хабара у розмірі $10 тисяч та затримали із залученням бійців спецпідрозділу «А» поблизу ресторану в центрі Києва після отримання решти суми.

Чиновника ДСНС було затримано у робочому кабінеті, у нього виявлено $1,2 тисячі з першого «траншу».

У ході санкціонованих обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів провадження правоохоронці вилучили речі, які мають доказове значення.

Наразі планується повідомити зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 368-4 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, та обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії.

Операція проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з ТУ ДБР у м. Києві під процесуальним керівництвом прокуратура м. Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ