Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Посадовцю Львівської митниці повідомили про підозру

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем головному державному інспекторові відділу митного оформлення митного поста "Краківець" Львівської митниці Державної фіскальної служби. Про це повідомили у прес-службі ДБР.

За попередньою інформацією: митник вніс до офіційної бази даних недостовірні відомості про класифікацію товару та пропустив на митну територію України автомобільний кран марки «Liebherr» без сплати митних платежів.

Важливо: внаслідок дій митника, державний бюджет недоотримав податки в сумі 1 мільйон 930 тисяч гривень.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Львівської області. Оперативний супровід – відділ з питань запобігання та виявлення корупції Львівської митниці Державної фіскальної служби.

Кваліфікація: зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для іншої юридичної особи, використанні службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2  ст. 364 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ