Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Посольство України в Ізраїлі оприлюднило різку заяву проти політики Ізраїлю

Посольство України в Ізраїлі заявило, що ізраїльський уряд обрав шлях тісної співпраці з Російською Федерацією. Після цього у МЗС країни заявили, що викличуть посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука.

Про це йдеться на офіційній сторінці посольства у фейсбуці. 

“Посольство України в Державі Ізраїль з жалем наголошує, що нинішній ізраїльський уряд обрав шлях тісної співпраці з Російською Федерацією. Про це свідчить низка досить суперечливих подій, що відбулися у першій половині 2023 року і збіглися у часі з майже повною відсутністю ізраїльської гуманітарної допомоги Україні. Серед них особливо слід відзначити безрезультатний візит міністра закордонних справ Ізраїлю до України в лютому цього року та низку інтерв'ю прем'єр-міністра Нетаньягу ЗМІ, зокрема останнє — з Jerusalem Post 22 червня”, — зазначається у пості українського посольства у фейсбук. 

Дипломати наголосили, що всі відповідні заяви ізраїльського прем'єра завжди були спрямовані на виправдання повної бездіяльності Ізраїлю в наданні Україні оборонної допомоги протягом останніх 1,5 років.

“Спочатку аргументи були зосереджені навколо особливих відносин Ізраїлю з Росією в Сирії та вразливого становища єврейського населення в російській федерації. Однак в останньому інтерв'ю з'явилися цілком вигадані і спекулятивні припущення, що припускають передачу західного озброєння з поля бою в Україні сирійському та іранському режимам”, — йдеться у повідомленні.

У посольстві також відзначили, що нещодавно ізраїльський уряд успішно провів два раунди політичних переговорів на високому рівні з Міністерством закордонних справ Росії. Крім того, була досягнута домовленість про створення ще однієї російської дипломатичної місії в Єрусалимі, для якої навіть була безкоштовно виділена земля, що було представлено Міністерством закордонних справ як "велике досягнення".

“Варто відзначити кричуще нехтування моральними межами, продемонстроване багатьма високопоставленими ізраїльськими чиновниками, які взяли участь у дипломатичному прийомі, влаштованому посольством Росії в Єрусалимі лише тиждень тому. Більше того, Міністерство закордонних справ Ізраїлю зберігає мертву мовчанку щодо регулярних антисемітських заяв, зроблених Путіним та його поплічниками”, — заявили українські дипломати.

У посольстві наголосили, що у той час, як демократичні країни накладають санкції на Росію як на терористичну країну, яка щодня скоює воєнні злочини, Ізраїль не запровадив жодних санкцій, більше того, за останні два роки він збільшив двосторонню торгівлю з РФ.

Так званий "нейтралітет" ізраїльського уряду розглядається як чітка проросійська позиція, наголосили дипломати.

У відповідь у МЗС Ізраїлю заявили, що викличуть посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ