Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Повний sold out: Оркестр Львівської філармонії виступив у нью-йоркському Карнеґі-Холі

Концерт був одним з найочікуваніших у довгому турне оркестру Сполученими Штатами Америки.

Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика виступив під орудою Теодора Кучара. 

Виступ розпочався Камерною симфонією №3 корифея української класичної музики Євгена Станковича. Наступним номером програми оголосили Перший фортепіанний концерт Йоганнеса Брамса, де соло виконав відомий українсько-американський піаніст Станіслав Христенко.

Третім твором програми стала Дев'ята симфонія Антоніна Дворжака «З Нового Світу», яка після світової прем’єри тут, у Карнегі Голі, стала всесвітньо знаменитою.

«Сьогоднішня зустріч є доволі такою історичною. По-перше, ми зустрілися в Українському інституті в Америці — це потужна установа спрямована на підтримку та промоцію українського. Ми тут зустрілися з нашим симфонічним оркестром, який гастролює всією Америкою, але сьогодні він є саме в Нью-Йорку, оскільки завтра буде можливо, найважливіша подія в житті оркестру — це виступ у Carnegie Hall», - зазначив генеральний директор Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ