Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пожежі у Каліфорнії: 31 жертва, сотні людей зниклі безвісти

Кількість жертв масштабних лісових пожеж, які вже п'ятий день палають на півночі американського штату Каліфорнія, зросла до щонайменше 31 особи, - DW.

Починаючи з ночі на понеділок, 9 жовтня, вогонь знищив близько 77 тисяч гектарів лісу та понад 3,5 тисячі будинків та комерційних приміщень. Зокрема, повністю вигоріли деякі райони міста Санта-Роза, що розташоване західніше від Сакраменто.

Станом на ніч на п'ятницю, 13 жовтня, на півночі Каліфорнії палають близько 20 окремих пожеж. З вогнем борються вісім тисяч пожежників, проте гасити його заважає сильний вітер, який сприяє швидкому поширенню полум'я. Прогноз погоди на найближчі дні поки що є невтішним: сильний вітер не вщухатиме, і, як вказують представники надзвичайних служб США, це означає, що вогонь продовжуватиме лютувати.

Сотні осіб досі вважаються зниклими безвісти. Для пошуку тіл загиблих використовуються спеціально навчені собаки. У поліції США вказують, що процес пошуку тіл може тривати довгий час, а їхня ідентифікація буде складною, а в деяких випадках навіть неможливою.

За кількістю жертв ці пожежі стали найбільш смертоносними за всю історії Каліфорнії. Причини виникнення вогню з'ясовуються. Згідно із попередньою версією, вважається, що вогонь виник внаслідок обриву дротів електромереж через сильний вітер.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ