Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Пожежі в Каліфорнії вже забрали життя 31 особи

Кількість жертв лісових пожеж в Каліфорнії досягла 31.
Літак скидає речовину, що пригнічує вогонь, біля Малібу в Каліфорнії, 11 листопада 2018

В штаті зараз відбувається три масштабні лісові пожежі. Про це пише Business Insider, передає Голос Америки.

Пожежі біля околиць Лос-Анджелеса охопили більше 100 квадратних кілометрів, повідомляють посадовці. Пожежа на півночі Каліфорнії зруйнувала ціле містечко за менш ніж один день. У містечку Парадайз мешкало 27 000 людей.

Зруйновані будинки, Парадайз. Каліфорнія
Зруйновані будинки, Парадайз. Каліфорнія

Поширенню полум'я сприяла суха та спекотна погода а також потужні вітри. Пожежа в Парадайз поширювалась зі швидкістю 80 футбольних полів за хвилину – чотири особи згоріли у власних автомобілях, за інформацією шерифа графства Бютте Корі Гонея.

Більше 6700 споруд було зруйновано. Ця лісова пожежа тепер вважається найбільш руйнівною за всю історію Каліфорнії за кількістю зруйнованих споруд.

Лісові пожежі в Каліфорнії останнім часом почастішали, наголошують місцеві посадовці.

Президент США Дональд Трамп поклав провину за пожежі на керівництво штату. За його словами, лісові пожежі – результат «недбалого ставлення до охорони лісів». Він пригрозив призупинити федеральне фінансування лісової охорони Каліфорнії.

Президент Каліфорнійської організації професійних пожежників Браян Райс відповів, що «майже 60 відсотків каліфорнійських лісів знаходяться під федеральним управлінням…Саме федеральний уряд вирішив забрати ресурси у лісових господарств, а не влада Каліфорнії». «У цю лиху годину, ми закликаємо президента надати нам підтримку словами і діями, а не звинувачення і ганьбу», - йдеться в заяві Райса.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ