Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Прапор ДСНС замайорів на найвищі вершині Львівщини

1 вересня рятувальники ГУ ДСНС України у Львівській області разом із своїми родинами піднялися на найвищу географічну точку Львівської області, на гору Пікуй. Висота гори — 1408,3 м. Гора розташована на межі Львівської та Закарпатської областей.

Сходження здійснювали з села Біласо́виця Закарпатської області. Кілька кілометрів підйому - і учасники походу на вершині, звідки відкрився неймовірний краєвид та прекрасна мальовнича панорама на кілька відомих Карпатських вершин: гірська Руна (1 482 м), гора Гостра, (1405 м) та гора Стій (1677 м).

На самій вершині встановлена залізобетонна стела висотою 5 метрів. Кам’яний стовп-обеліск, споруджений на честь першого президента Чехословаччини Томаша Масарика. Саме, Томаш Масарик, ще як депутат австрійського парламенту, взяв участь у дебатах довкола польсько-українських відносин у Львові й у великій промові, 25 травня 1908 року, виступив на захист прав українців.

На найвищій вершині Львівщини учасники сходження урочисто підняли Державний Прапор України та ДСНС.

На зворотному шляху учасники подорожі мали можливість відкрити для себе унікальну пам'ятку історії, археології, архітектури та природи, що розташована серед лісового масиву Підгородцівського лісництва - фортецю Тустань. 

Тустань була оборонним та адміністративним центром, а також митним пунктом на важливому соляному шляху, що вів з Дрогобич на Закарпаття та до Західної Європи. Унікальне поєднання природних скель та дерев'яної архітектури на висоті 40-80 м над рівнем долини робило фортецю неприступною і водночас вражаючою. Сьогодні Тустань — це залишки давньоруського оборонного комплексу на скелях.

Спільний похід був насичений гарним настроєм, колективним духом та бажанням підкорити нові вершини за будь-яких умов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ