Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Працівник внутрішньої безпеки ДФС вимагав 10 тис. дол.

За вимагання неправомірної вигоди у сумі 10 тис. дол США затримано працівника управління внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві. Повідомив відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Слідчим другого слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 01.03.2018 під час здійснення розслідування в кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, затримано співробітника управління внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у місті Києві, який вимагав неправомірну вигоду в розмірі 10 тис доларів США від представника юридичної особи за вирішення питань,пов’язаних з безперешкодним митним оформленням товарів.

Зазначену службову особу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі органом досудового розслідування готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яnи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ