Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

БЕБ та СБУ проводять обшуки в 14 облгазах Фірташа

БЕБ та СБУ в рамках розслідування кримінальної справи про заволодіння державними коштами провели обшуки в 14 газорозподільних компаніях групи Регіональної газової компанії.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на пресслужбу компанії.

Зокрема, обшуки проводили в офісах РГК у Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Харкові, Закарпатті, Івано-Франківську та інших містах.

У компанії заявили, що співробітників компанії вивели з робочих місць, вилучили телефони та особисті речі.

"РГК вважає проведення обшуків, що супроводжувалися кричущими порушеннями прав людини, здійсненням тиску на співробітників підприємств критичної інфраструктури", - додали в пресслужбі.

У компанії не уточнили, в рамках якої кримінальної справи проводяться обшуки, однак вказали, що йдеться про заволодіння державними коштами.

Як повідомлялося, торік наприкінці травня за клопотанням ДБР суд передав до управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем. Вони мають перейти до НАК "Нафтогаз України", після чого компанія контролюватиме 60% ринку розподілу і транспортування газу.

Підставою для такого рішення стала справа Державного бюро розслідувань щодо стягнення орендної плати з облгазів за право користування газовими мережами. Збитки держави оцінили в майже 1,5 млрд грн.

Облгази, або оператори газорозподільних мереж (ГРМ), забезпечують розподіл газу. Таких компаній понад 40 на всю Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ