Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Деякі країни Європи можуть залишитись без газу: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в опалювальний сезон деякі країни Європи можуть залишитись без газу.

Під час пресконференції 15 липня Президент України Володимир Зеленський зазначив, що в НАТО є країни, які є скептиками по відношенню до України. І саме вони користуються газом, який є в українських газосховищах .

“Скепсис цих країн повинен зменшуватися. Бо якщо ми не захистимо наші газосховища, то ці країни в опалювальний сезон залишаться без газу”, - розповів Володимир Зеленський.  

Нещодавно стало відомо, що НАТО виступає проти того, аби Польща збивала російські ракети над українською територією. Проте саме збереження українських газосховищ є одним з ключових питань у контексті розробок механізмів збиття Польщею російських ракет над територією України. 

“Це буде справедливо для безпеки і західної частини нашої держави, там де  газосховища, і для Польщі, так як це один той самий напрямок російської ракети. Я вважаю, що це абсолютно справедливо, якщо Польща буде нам допомагати - збивати ракети, які йдуть саме в напрямку Польщі”, - зокрема зазначив Президент України.

За словами Володимира Зеленського, сьогодні Україна підписала з Польщею двосторонні гарантії безпеки, які передбачають технічний розгляд цього питання. Таке юридичне обговорення цієї теми є першим кроком на шляху до її реалізації. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ