Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Правоохоронці припинили незаконне видобування кварцового піску у Львівській області

Оперативники викрили та задокументували злочинну групу, яка в промислових масштабах видобувала корисні копалини. Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України у Facebook, передає Гал-інфо.

Видобутий пісок реалізовували будівельним компаніям західного регіону.

"Кар'єр знаходився на території Перемишлянського району, продукцію до кінцевого покупця доставляли залізничним транспортом. Сьогодні за місцем видобутку піску затримали одного з керівників та працівників комерційної структури. Вони як раз завантажували чергову партію корисних копалин для відправки її покупцям. Крім того вилучили техніку: екскаватори, бульдозери, самоскиди", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що під час санкціонованих обшуків в офісі львівської компанії вилучили бухгалтерську документацію, чорнові записи, договори, які підтверджують незаконну діяльність підприємства.

Загалом підприємством незаконно видобуто понад 27 тисяч тонн піску.

Кримінальне провадження, в межах якого оперативники обласного управління захисту економіки документували протиправну діяльність, відкрито слідчим управлінням поліції у Львівській області за ч.4 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Встановлюється сума завданих збитків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ