Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Правоохоронці затримали шахраїв, які виманили $500 тисяч за криптовалюту "swisscoin"

Як повідомила прес-служба ГПУ, громадяни України та громадянин Республіки Індія виманили у чоловіка $500 тисяч нібито для отримання криптовалюти Swisscoin.

Громадяни України за попередньою змовою з громадянином Республіки Індії організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах.

Ними був штучно створений комерційний проект щодо впровадження в Україні криптовалюти у вигляді «swisscoin».

З метою залучення фізичних осіб як інвесторів указаного проекту, зловмисниками у мережі Інтернет та в ході зустрічей було розповсюджено неправдиву інформацію про отримання надприбутків у разі передачі інвесторами готівкових коштів при купівлі «swisscoin».

Насправді ж, отримані в інвесторів готівкові кошти не використовувались для їх цільового призначення щодо впровадження криптовалюти, а лише розподілялись між членами злочинного угрупування та привласнювались ними.

Внаслідок зазначених шахрайський дій, указані особи заволоділи коштами потерпілого на суму понад 500 тис доларів США.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях та місцях проживання осіб, які причетні до вчинення злочину. Вилучено грошові кошти, зброя, зовні схожа на автомат Калашникова, та бойові припаси до неї.

За скоєне кримінальне правопорушення вказаним особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ