Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Прем'єр Італії Ренці відвідав місце катастрофи потяга

Прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці відвідав місце аварії двох пасажирських потягів на півдні країни, де, за останніми даними, загинули щонайменше 25 людей.

Ще близько 50 людей зазнали поранень; багато з них перебувають у тяжкому стані. Місцева влада просить людей здавати кров на донорство.

Пан Ренці розпорядився розпочати офіційне розслідування катастрофи.

"Я хочу висловити свої співчуття родинам [жертв], і я розпорядився без зволікань розпочати розслідування, аби знайти відповідальних", - сказав прем'єр Італії.

За попередніми даними, у момент аварії поїзди рухалися однією колією між містами Барі та Барлетта, що розташовані на узбережжі Адріатичного моря.

Причини зіткнення поки що невідомі. Слідчі органи припускають, що причиною міг стати людський фактор.

До рятувальної операції долучили понад 200 рятувальників, що змушені були працювати за температури до 40 градусів за Цельсієм.

Обидва потяги мали у складі по чотири вагони; деякі з них були настільки сильно пошкоджені внаслідок зіткнення, що від них залишилися самі уламки.

"Я бачив мертвих людей, інші благали про допомогу, люди плакали. Це була найгірша сцена у моєму житті", - розповів один із поліцейських, залучених до рятувальної операції.

Італійські ЗМІ повідомили й ім'я першого загиблого - це 53-річний поліцейський Фульвіо Шинзарі, чиє тіло знайшов і упізнав колега, що також брав участь у рятувальних роботах.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ