Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Запроваджено премія ім. М. Грушевського - для істориків
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Запроваджено премія ім. М. Грушевського - для істориків

Кабінет Міністрів України схвалив запровадження державної премії ім. Михайла Грушевського за найкращі наукові та науково-популярні видання з історії України.

На своєму засіданні 18 січня уряд затвердив проект Закону України "Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державні нагороди України", доповнивши його Державною премією України імені Михайла Грушевського, передає сайт Міністерства культури.  

Премія передбачає дві номінації – за найкраще наукове і найкраще науково-популярне видання. Розмір премії визначатиме щорічно сам Президент України.  

"Сьогодні, в умовах російської військової  та інформаційної  агресії  Україна як ніколи  потребує уважної і скоординованої державної політики національної  пам’яті, спрямованої на консолідацію  суспільства довкола свого історичного минулого, виховання справжніх українських патріотів, здатних протидіяти антиукраїнській пропаганді.

Тому особливо гостро постає потреба в посиленні авторитету  українських істориків та відзначення державою ролі історичної науки, підтримка історичних досліджень та їх популяризація. Запровадження Державної  премії України імені Михайла Грушевського має на меті вирішення саме цих державних завдань", – прокоментував урядове рішення Міністр культури Євген Нищук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ