Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Премію ім. Чорновола вручили львівському журналісту

Напередодні 80-річчя з дня народження Героя України, видатного українського громадсько-політичного діяча, великого подвижника української нації В’ячеслава Чорновола відбулось вручення премії його імені за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, повідомили в Держкомтелерадіо.

Перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак вручив диплом лауреата Премії  імені В’ячеслава Чорновола львівському журналісту Зиновію Суходубу за роботу-диптих (книга разом із компакт-диском) «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою).

Книга вийшла у львівському видавництві «Апріорі» в 2016 р. Автор запропонував читачеві та слухачеві свій погляд на винятковість особистості класика української літератури – Ліни Костенко, діалоги з якою, зокрема, про постать В’ячеслава Чорновола, дають можливість читачам сповна відчути дух епохи боротьби за незалежність України.

Також Почесними грамотами Держкомтелерадіо були відзначені творчий колектив Сумської філії ПАТ «НСТУ» та Центру інтернет-телебачення Сумського державного університету за програму «Телемарафон: герої нації» та журналістка Дарина Рогачук  за статтю «За покликом рідної крові. Знайти родинну історію в архівах КДБ», оприлюднену в інтернет-виданні «Історична правда». 

«Це дуже сильні публіцистичні роботи, які висвітлюють ті питання, що хвилюють сьогодні українське суспільство, - зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. – Всі вони гідні високої нагороди. Але найголовніше – вони відповідають високим критеріям конкурсу імені справжнього українця, патріота і блискучого публіциста В’ячеслава Чорновола». 

У церемонії вручення Премії взяли участь члени родини В’ячеслава Чорновола – син Тарас та сестра Валентина; соратник В. Чорновола  журналіст, письменник Григорій Кримчук, лауреати премії минулих років, студенти інститутів журналістики київських вишів, вихованці інформаційно-творчого агентства «Юн-прес» Київського палацу дітей та юнацтва.  

Після нагородження відбулась прес-конференція.

Нагадаємо, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Її грошовий еквівалент - 5 тисяч гривень.

Протягом 2004-2015 років лауреатами премії стали такі автори та колективи: 2004 рік - Василь Кривий за публікацію «Пуста хата» в газеті «Буковина», м. Чернівці; 2005 рік – Серафима Розумович за публікацію «Сутінки в імперії бідності» в газеті «Літературна Україна»; 2006 рік – Костянтин Перцовський  за публікацію «Я – українець!» в газеті  «Голос України»; 2007 рік – Іван Корсак за публікацію «Гетьманич Орлик» в газеті  «Сім’я і дім», м. Луцьк; 2008 рік – Леонід Мужук за фільм-дилогію «33» (Київська регіональна  державна телерадіокомпанія); 2009 рік - авторський колектив Закарпатської ОДТРК за фільм «Гіркота солодкої землі»; 2010 рік – Сергій Дзюба за книгу «Замінований рай», м. Чернігів; 2011 рік – Мирослав Мамчак за книгу «Тарас Шевченко і флот» (м. Севастополь); 2012 рік - авторський колектив Полтавської ОДТРК за фільм «Соловецькі в’язні з України. Микола Зеров»; 2013 рік - Сніжана Потапчук за документальний фільм «Корюківка. Злочин проти людяності», 2014 рік – Сергій Шевченко за нарис «Соловецький вівтар української незалежності», 2015 рік - Аркадій Музичук за публіцистичну збірку «Рік Бика», 2016 рік - Володимир Земляний за публіцистичну збірку «Русский разухай, или украинские грабли».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ