Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Премію Сахарова для Сенцова отримала його сестра

Сестра політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан 12 грудня у Страсбурзі отримала премію Європарламенту імені Андрія Сахарова "За свободу думки", якої було удостоєно її брата, передає Інтерфакт-Україна.

"Я не можу зараз бути присутнім у цьому залі, але ви можете почути мої слова, навіть якщо їх вимовить хтось інший... Андрій Сахаров - це людина, на яку, безумовно, варто рівнятися, і стояти навіть десь трохи поряд із ним - це вже велика честь для мене. Він дуже високо підняв планку освіченості і таланту, інтелігентності та вихованості, гідності та гуманізму, але я сподіваюся, що я ще зможу, встигну щось зробити для того, щоб відчути, що я заслужив цю нагороду", - зачитала звернення Сенцова його сестра на врученні премії.

На засіданні був також адвокат режисера Дмитро Дінзе.

Сенцова на здобуття премії висунула група Європейської народної партії в Європарламенті.

Премію Сахарова Європейський парламент присуджує з 1988 року особам та організаціям, які захищають права людини та основні свободи. У 2017 році премію ім. А.Сахарова отримала Демократична опозиція Венесуели.

Олега Сенцова затримали в окупованому Криму в 2014 році і звинуватили у створенні на території півострова терористичного угруповання. Суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Режисер усі обвинувачення заперечує.

Інтерфакс-Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ