Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Президент ФФУ заявив про безпечність футбольних матчів у Маріуполі

Президент ФФУ Андрій Павелко висловив свої думки щодо домашніх матчів новачка Прем'єр-ліги ФК "Маріуполь" - інформує Gazeta.ua.

- Андрій Васильович, вчора ви зробили резонансну заяву про те, що готові їхати до Маріуполя в автобусі будь-якої з команд Прем'єр-ліги. Ви настільки впевнені у безпеці?

- Я впевнений насамперед у тому, що Маріуполь – мирне українське місто, яке заслуговує на великий футбол. Місцева влада та поліція вже надали всі необхідні гарантії.

Переважна більшість клубів не висловила жодних сумнівів у тому, чи їхати до Маріуполю. Але якщо хтось занадто хвилюється щодо особистої безпеки – я готовий розділити ризики та поїхати автобусом разом. Якщо треба переконати когось власним прикладом – я це, безперечно, зроблю, від своїх слів ніколи не відмовляюсь.

"Терористична загроза нині є в усьому світі – і в Лондоні, і в Каїрі, і в Джакарті, і в Брюсселі." треба "Терористична загроза нині є в усьому світі і в будь-якому місті України. І це не пов'язано лише з футболом, загроза є і для концертів і для решти масових заходів"

- ТОП-менеджер одного з клубів, що не хоче їхати до Маріуполю, заявив, що клубний автобус є "яскравою мішенню для бойовиків". Інший клуб вважає, що щодо "західняків" та "хлопців з Бандерштадту" можуть бути провокації…

- Нагадаю, рік тому в Маріуполі відбувся сольний концерт "Океану Ельзи" на чолі з одним з найвідоміших патріотів України – Святославом Вакарчуком. Прийшов повний стадіон – жодного інциденту! Чи "Океан Ельзи" – менш приваблива мішень для російських терористів, ніж будь-який футбольний клуб України?

Багато наших хлопців загинуло заради миру, який зараз панує в Маріуполі. Футбол – це ознака мирного життя. Ми маємо підтримати жителів міста, на їх долю останні роки випало багато труднощів. На днях у Краматорську розмовляв з нашими бійцями, серед них багато прихильників футболу – вони обурені тим, що дехто відмовляється грати у Маріуполі.

- Але одна справа – один концерт, а друга – цілий футбольний сезон.

- Весь останній рік у Маріуполі грали клуби Першої ліги з усієї країни – від Стрия до Краматорську, від Києва до Миколаєва. Більше того, в травні 2016-го в Маріуполі грала друга команда одного з клубів, який тоді не боявся терористів, а зараз боїться – і його клубний автобус теж без жодних проблем доїхав в обидва боки. Це абсолютно штучно створена проблема. Я закликаю клуби ще раз передивитись усі гарантії безпеки, які їм вже надано та прийняти єдине вірне рішення – відповідно до розкладу матчів приїхати до Маріуполя та подарувати місту свято футболу.

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ