Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Президент МОК таки хоче протягнути рашистів на олімпіаду

Томас Бах гостро відреагував на критику у бік МОК і зазначив, що "не урядам вирішувати, кому брати участь у спортивних змаганнях".
Томас Бах

Як зазначає Німецька хвиля, президент Міжнародного Олімпійського комітету (МОК) Томас Бах (Thomas Bach) заявив, що уряди не мають права вирішувати, кому брати участь в спортивних змаганнях. Таку думку він висловив у неділю, 12 лютого, у відповідь на запитання про можливе відсторонення російських та білоруських спортсменів від Олімпійських ігор в Парижі в 2024 році.

"Не урядам вирішувати, хто може брати участь і в яких спортивних змаганнях - це б поклало кінець міжнародним спортивним змаганням, чемпіонатам світу та Олімпійським іграм, якими ми їх знаємо", - цитує Баха агенція SID.

Президент МОК наголосив, що відокремлення спорту від політики є священним для глави організації. За його словами, він розуміє реакцію українських спортсменів з людської точки зору, втім МОК має "виконати нашу мирну місію - об'єднати людей".

Комітет намагається знайти рішення, яке відповідатиме місії спорту - "об'єднувати, а не сприяти ще більшій конфронтації та ескалації", продовжив Бах та додав, що час "покаже, хто зробить більше для миру".

 "Ті, хто намагається тримати кордони відкритими і спілкуватися. Або ті, хто хоче ізолювати і розділити", - заявив голова МОК.

Він також нагадав про участь росіян та білорусів під нейтральним прапором на Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу. "То чому це не повинно бути можливим, наприклад, у плаванні або гімнастиці?" - обурився Бах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ