Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З нагоди відкриття Олімпіади 2024 підняли Олімпійський прапор та прапор України

Сьогодні, 23 липня, на Львівщині відбулась традиційна церемонія підняття Прапору України та Олімпійського Прапору. Їх підняли з нагоди відкриття Ігор XXXIII Олімпіади-2024 в Парижі.

Про це повідомляють на сайті ЛОДА. 

У заході взяли участь керівництво НОК України та Федерації кінного спорту України і Львівської обласної федерації кінного спорту, Генеральна консулка Республіки Польща у місті Львові, управління молоді і спорту Львівської ОВА, представники влади, депутатського корпусу, почесних консульств Львова, ветерани олімпійського руху, юні спортсмени, широкий загал.

«Сьогодні, в умовах війни, ми не лише захищаємо, але й представляємо нашу країну на всіх рівнях. Я бажаю, щоб на Олімпіаді в Парижі українські спортсмени вкотре довели, що наша нація — неймовірно талановита.

Висловлюю вдячність усім федераціям і тим, хто підтримує спорт. Нехай український прапор піднімається в Парижі якомога частіше. Велика вдячність кожному захиснику та захисниці за можливість представляти нашу країну закордоном», – зазначив заступник голови ОДА Іван Собко.

Також сьогодні відзначають унікальну дату в історії олімпійського спорту України та Львівщини. Минає 100 років з моменту здобуття першої «львівської» олімпійської медалі. Її отримав львів’янин Адам Крулікевич у кінному спорті на Олімпіаді 1924 року в Парижі, виступаючи за збірну Польщі.

Зазначимо, що медаль А. Крулікевича була першою польською олімпійською медаллю в індивідуальних змаганнях.

«Сьогоднішня подія має глибокий символізм, адже зараз Україна бореться за свою незалежність. Ми бажаємо перемоги і висловлюємо свою підтримку українським олімпійцям. Ми радіємо успіхам як польских, так і українських спортсменів – адже їхня участь в Олімпіаді підкреслює важливість боротьби за цінності та демонструє, що боротьба за свободу і життя є надзвичайно важливою. Бажаємо всім олімпійцям перемог!», – зазначила  генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

Також провели святкову Академію, присвячену 130-річчю утворення МОК та 100-річчю здобуття спортсменом Львова першої олімпійської медалі. Зокрема, відбулось спеціальне погашення тематичного конверту та авторської поштової марки, зустрічі із членами родини Адама Крулікевича з Польщі - онуком, польським актором, драматургом, членом Європейської кіноакадемії Цезарієм Гарасимовичем та онукою засновника Олімпійського руху, барона П’єра де Кубертена, Діаною де Навасель де Кубертен з Франції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ