Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Президент Євроради запросив Зеленського на спецзасідання

Президент Європейської Ради Шарль Мішель запросив президента України Володимира Зеленського особисто взяти участь у спеціальному засіданні Євроради.

Про це повідомив речник президента Євроради Баренд Лейтц.

"Президент Європейської Ради запросив Президента України Зеленського до особистої участі у майбутньому саміту Європейської Ради #EUCO. З міркувань безпеки, жодна подальша інформація не надаватиметься", — написав він у Twitter.

Нагадаємо, 9-10 лютого у Брюсселі відбудеться спеціальне засідання Європейської Ради, під час якої глави держав та урядів країн ЄС розглядатимуть питання економіки, міграції, а також продовження  підтримки України у її боротьбі протиросійської агресії.

Видання Financial Times повідомило, що в ЄС планують, що Зеленський візьме участь у саміті лідерів країн-членів цього тижня в Брюсселі, однак проблеми з безпекою можуть зірвати візит українського президента. Згідно із запропонованим планом, Зеленський має виступити на спеціальній сесії Європейського парламенту. Якщо ця поїздка відбудеться — це буде другим виїздом Зеленського за кордон з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ