Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Президент Зеленський: ООН в глухому куті щодо агресій

Організація об'єднаних націй перебуває в глухому куті щодо агресій і людство вже не покладає надій на ООН, коли йдеться про захист суверенних кордонів націй.

Про це сказав президент Володимир Зеленський на засідання Радбезу ООН, повідомляє Суспільне

"Від старту повномасштабної агресії, розпочатої державою – яка досі чомусь серед постійних членів Ради безпеки ООН, – минуло вже 574 доби болю, втрат і боротьби. Росія убила щонайменше десятки тисяч наших людей та зробила мільйони – біженцями, зруйнувавши їхній дім", — сказав він.

Президент зазначив, що світова більшість визнає правду про війну, що це – "злочинна та неспровокована агресія Росії проти України, що має на меті захоплення її території та ресурсів.

"Але не тільки це. Держава-терорист має на меті своєю агресією підірвати всі дамби міжнародних норм, які мають захищати світ від воєн. І я вдячний усім в світі, хто визнав агресію Росії порушенням Статуту ООН. Україна здійснює своє право на самооборону. Допомагати Україні у цьому зброєю, застосуванням санкцій, здійсненням всебічного тиску на агресора, голосуванням за відповідні резолюції – означає допомагати захищати Статут ООН", — сказав Зеленський.

Він наголосив, що резолюції Генеральної асамблеї ООН підтверджують факт, що єдине джерело цієї війни – росія.

"Втім, це нічого не змінило для Росії в ООН. Але саме такі ситуації змінили все для ООН. Маємо визнати – Організація в глухому куті щодо агресій. Людство вже не покладає надій на ООН, коли йдеться про захист суверенних кордонів націй. Лідери світу шукають нові майданчики та альянси, які могли б зменшити катастрофічний обсяг проблем, які тут, у цих стінах, зустрічають риторику, а не реальні рішення, зустрічають прагнення компромісів із вбивцями, а не захист життя… Життя варто захищати безкомпромісно, аби захист був успішним", — сказав президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ