Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Про Бабин Яр розповідатимуть вчителям історії в регіонах
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Про Бабин Яр розповідатимуть вчителям історії в регіонах

2–3 березня у Києві відбулася робоча зустріч авторського колективу путівника для вчителів «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії».

 Український центр вивчення історії Голокосту та Український інститут національної пам’яті у 2019 році запланували проведення чотирьох регіональних семінарів-практикумів для вчителів з використанням методичного посібника «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії».. Головне завдання – залучити методистів та місцевих вмотивованих вчителів історії та інших гуманітарних дисциплін у містах та областях.

Саме про це в Інституті політичних та етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України говорили під час робочої зустрічі автори цього проекту.

Учасники визначили завдання та мету роботи авторського колективу, узгодили розподіл ролей за цими завданнями, розробили ключові ідеї для регіональних семінарів. Усі підкреслили важливість і необхідність роботи інтерактивної версії путівника «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії».

Автори висловили бажання розробляти нові заняття за такими напрямами: включення місцевого матеріалу в контекст пам'яті про Бабин Яр, медіаграмотність, концепція виставки та ознайомлення з нею, заняття для методистів/вчителів як представити іншим вчителям проект, заняття для початкової школи.

Автори посібника дискутували щодо розроблення інформаційних матеріалів про проект, співпраці з іншими освітніми проектами, про концепцію комплексної меморіалізації Бабиного Яру (меморіальний парк «Бабин Яр – Дорогожицький некрополь», Український музей Голокосту та Меморіальний музей Бабиного Яру).

УІНП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ