Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

​Про початок контрнаступу ЗСУ не оголошуватимуть, однак певні дії вже почалися — Маляр

Сили оборони не оголошуватимуть про початок контрнаступу, тим більше, що певні дії вже відбуваються.
Фото: Генштаб ЗСУ

Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в етері телемаратону. 

"Важливо зрозуміти, не буде такого дня, коли Збройні сили скажуть: "завтра розпочинаємо контрнаступ". Це неможливо в умовах війни, тому що це секретна інформація. Це плани Збройних сил, які ми не маємо права в публічному просторі обговорювати, зокрема й самі військові їх не обговорюють. Водночас і не потрібно зводити публічно контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій", — сказала Маляр.

Вона наголосила, що до заходів контрнаступальних дій також можна віднести підготовку людей, зокрема резервів, яку нині проводять Збройні сили України. Також заходи передбачають підготовку техніки та формування тактики на план "А", "Б", "В".

"Оскільки це не може бути лише один варіант дій, тому що ворог теж реагує на це. Потрібно розуміти, що такі рішення ухвалюють за дуже короткий термін, а не за місяць, за два чи за пів року. І план остаточно обирають у такий спосіб, щоб ворог не встиг на нього відреагувати", — наголосила посадовиця.

У Міноборони додали, що ЗСУ не готують певних "вузьких дій" на якомусь конкретному напрямку, а щоденно і на постійній основі готуються до повного звільнення територій, і це величезний комплекс дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ