Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Проблему із житлом у Львові вирішуватимуть надбудовою до будинків ще одного поверху

Проблему із житлом у Львові вирішуватимуть надбудовою до будинків ще одного поверху. Як повідомила „Гал-info” начальник департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Марія Желіско, цього року як пілотний проект вибрали два цегляних житлових будинки першої масової забудови в районі вулиці Дністровської. У цих будинках збудуть шатрові дахи з надбудовою ще одного поверху. Термін гарантії того, що ці дахи не почнуть протікати, – 25 років.
Добудовані поверхи львівська влада, як розповіла Марія Желіско, використовуватиме для відселення людей з аварійних будинків, натомість аварійні будинки продаватимуть на аукціонах інвесторам, які зможуть знести ці будівлі і збудувати на їхньому місці новобудови. Певну частину квартир у нових будинках будівельні фірми віддаватимуть місту, а решту продаватимуть за ринковими цінами. Щоправда, наразі мерія ще не визначила, яким має бути відсоток квартир, що інвестори мають віддавати місту. 
Наразі на будівництво шатрових дахів та надбудову до будинків ще одного поверху у проекті бюджету розвитку Львова на 2007 рік, як повідомила Марія Желіско, передбачено три мільйони гривень. Однак, окрім бюджетних коштів, до таких робіт планують також широко залучати кошти інвесторів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ