Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Профільна комісія пропонує скасувати двоставковий тариф, при цьому вартість тепла не зміниться

Тимчасова комісія з вивчення економічного обґрунтування тарифів на теплопостачання вирішила доцільним скасувати двоставковий тариф і замінити його на сезонний. При цьому вартість однієї гігакалорії не змінилася. Про це “Гал-info” повідомив голова комісії Олег Породко.
„Таке рішення ми прийняли, бо вважаємо, що двоставковий тариф є антисоціальний, оскільки через розтягування плати за тепло на цілий рік багато малозабезпечених сімей не можуть отримати субсидії. Тому сьогодні на порядок денний комісії було винесено два питання: скасування діючого тарифу на теплопостачання з пропозицією виконавчому комітету нового і скасування тарифу з 1 лютого 2007 року. В ході довгих дискусій на засіданні було погоджено доцільність скасування рішення міськвиконкому про підвищення цін на теплопостачання і подала пропозицію виконкому ЛМР  розглянути пропозицію введення з першого лютого сезонного тарифу. До середи ми підготуємо відповідну ухвалу і восьмого лютого подамо на розгляд сесії Львівської міської ради разом зі звітом роботи комісії”, – зазначив Олег Породко.
„Для того, щоб не створювати соціальної напруги, тариф хочуть скасувати з 1 лютого, а не заднім числом, як цього вимагали деякі громадські організації”, – додав Олег Породко.
Голова комісії також вважає, що виконавчі органи та директори теплопостачальних підприємств свідомо зривають роботу комісії і тому не прийшли на засідання. Завдяки чому сьогодні ледве вдалося зібрати кворум 12 осіб. Загалом у склад комісії входить 21 людина, з них Теодор Дяків відмовився працювати і Василь Жовква, який через пенсійний вік не працює у Львівській міській раді. За скасування двоставкового тарифу проголосувало 8 осіб з 12-ти.
Нагадаємо, двоставковий тариф складається з двох частин: умовно-постійної та умовно-змінної. Перша складається з  умовно-постійних витрат – утримання у робочому стані джерел теплової енергії, теплових мереж і теплоспоживального устаткування (ЦТП, бойлерні, абонентські вводи, внутрішньобудинкові системи), і вона становить 32%. Друга умовно-змінна частина витрат – це плата за фактичну кількість спожитої теплової енергії, яка визначається приладом обліку (тепловим лічильником) або розрахунковим методом для кожного будинку відповідно до його теплового навантаження (у випадку відсутності приладу обліку теплової енергії), і вона становить 68%.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ