Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Прокуратура відкрила провадження проти Поклонської

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочато кримінальне провадження за фактами порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності за ознаками злочину, передбаченого ст. 161 КК України. Про це повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Зокрема встановлено, що так званий прокурор Республіки Крим Поклонська Н. подала до незаконно створеного Верховного суду Республіки Крим позов про заборону діяльності об’єднання «Меджліс кримськотатарського народу», а 12.04.2016 винесла протиправне рішення про зупинення його діяльності.

У подальшому, розглянувши позов, колегія суддів незаконно створеного Верховного суду Республіки Крим під головуванням Терентьєвої Н. визнала об'єднання «Меджліс кримськотатарського народу» "екстремістською організацією" та заборонила його діяльність на території півострова.

Ці дії є незаконними, оскільки Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» чітко визначено, що тимчасово окупована територія України є невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ