Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Проросійські сепаратисти в Херсоні проведуть голосування за приєднання до Росії

Встановлені росією чиновники в Херсонській області заявили, що вирішили провести референдум про приєднання до росії.

Як повідомляють The Guardian, сепаратистський глава регіону заявив, що вже закликає Кремль якнайшвидше надати дозвіл

У дописі в Telegram Володимир Сальдо, мер Херсона призначений росією, висловив надію, що Херсон стане «частиною росії, повноправним суб’єктом єдиної країни». Дату передбачуваного голосування Сальдо не назвав.

Так звані офіційні особи контрольовані російськими військами, включно з двома регіонами Донбасу – самопроголошеними Донецькою та Луганською народними республіками (ДНР і ЛНР) – активізували підготовку до голосувань щодо приєднання до росії цього тижня.

Сальдо зазначив, що приєднання Херсона до росії "забезпечить безпеку нашого регіону" і стане "торжеством історичної справедливості".

"Я впевнений, що російське керівництво прийме результати референдуму", - додав він.

У Кремлі неодноразово заявляли, що це питання вирішують місцеві чиновники, які нагадаємо встановлені росією, і жителі регіонів, які всяко демонструють спротив. Незабаром після заяви Сальдо про плани голосування в Херсоні голова російського парламенту заявив, що підтримає приєднання регіонів до Росії.

«Сьогодні ми повинні підтримувати республіки, з якими ми підписали угоди про взаємодопомогу», — сказав спікер Держдуми Росії В’ячеслав Володін, маючи на увазі угоди, підписані між Москвою та ДНР і ЛНР, які відкрили Кремлю шлях для відправки десятків тисяч військових, розпочавши повномасштабну війну в Україні.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ