Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Протягом доби рятувальники знищили 2 застарілі боєприпаси та 6 виявили

2 квітня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 2 боєприпаси часів Другої світової війни. Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС у Львівській області.

Артснаряд калібру 152 мм, що був виявлений в лісі на відстані 1000 м від житлових будинків  с. Лукавець Бродівського району.

76 мм артилерійський снаряд  виявлений в лісі на відстані 1000 м від житлових будинків с. Опаки Золочівського району.

Водночас, цього ж дня о 07:52 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Думичі Жовківського району в полі на відстані 200 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на 75 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Ще одне повідомлення надійшло о 11:03, що поблизу с. Бендюги Сокальського району під час обходу лісу на відстані 1000 м від житлових будинків виявлено 3 предмети ззовні схожий на артилерійські снаряди часів ІІ Світової війни.

О 14:38 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Куровичі Золочівського району під час земляних робіт в полі  на відстані 100 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

О 17:58  надійшло повідомлення, що в с. Старий ЯР Яворівського району під час земляних робіт, на відстані 100 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

По фактам виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі їх не можна чіпати. Не намагайтеся самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ