Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Провалля на Львівщині осипається

Фото Taras Narbut
Фото Taras Narbut
Фото Володимира Васюти.
Фото Володимира Васюти.
Фото Taras Narbut
Фото Taras Narbut
1/3
Станом на 6 жовтня немає активного процесу щодо поглиблення провалля, яке утворилося між містами Трускавець та Стебник Дрогобицького району. Про це сьогодні, 6 жовтня, під час брифінгу повідомив начальник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв‘язку департаменту з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА Микола Сень, передає кореспондент Гал-інфо.

«Однак є природне виположення ґрунтів. Там є вертикальні стіни. Через погоду відбувається осипання  воно природним чином виполужується. Такий процес триватиме довго, поки схил на стане під 45 градусів. Радіус орієнтовно зміниться від 50 до 100 метрів залежно від глибини», - сказав Микола Сень.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 30 вересня на Львівщині стався обвал карстової породи. Це відбувся на території с. Модричі, Дрогобицького району. В результаті утворення карстового провалля між містами Трускавець та Стебник Дрогобицького району пошкоджено дві опори лінії електропередач 35 кВ. Електропостачання населення забезпечено по резервній схемі. Відстань від карстового провалля до дороги становить 300 м та до найближчих будівель 800 - 900 м.

Постраждалих внаслідок події немає.

Провалля на Львівщині може збільшитись. Проблему роками ігнорували

Провалля сформувалося внаслідок землетрусу у 2,8 бали за школою. Обвал в зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» стався ще й через те, що підприємство не виконало приписів щодо уникнення небезпеки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ