Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Пригожин стверджує, що "Вагнер" виведуть з Бахмута з 1 червня

Ватажок російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що після 1 червня найманці будуть виведені з районів бойових дій у Бахмуті (Донецька обл.) на двомісячний відпочинок і перепідготовку.
Фото: Новинарня

Про це йдеться в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Зазначається, що сили "Вагнера" будуть виведені для відновлення і тренувань протягом приблизно двох місяців. Пригожин заявив 21 травня, що ПВК передасть ЗС РФ контроль над Бахмутом 25 травня і повністю піде з усієї лінії фронту до 1 червня.

Також ватажок ПВК заявив, що будь-які повідомлення про штурмові операції групи "Вагнер" протягом цього двомісячного періоду є фальшивкою, якщо він не стверджує протилежного.

Західні експерти раніше оцінювали, що сили "Вагнера" навряд чи будуть продовжувати бойові дії за межами Бахмута через серйозне виснаження і завершення їхніх наступальних можливостей.

"Двомісячний період відновлення, оголошений Пригожиним, може призвести до того, що сили "Вагнера" будуть відсторонені від ключових частин українського контрнаступу залежно від того, коли і як він розпочнеться", - зазначили у звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ