Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Приміські автобуси Львівщини систематично порушують законодавство - управління транспорту

В управлінні транспорту ЛМР нагадують, що автобуси приміських маршрутів курсують через Львів без відповідного погодження виконавчих органів Львівської міської ради, утворюючи стихійні зупинки на вулицях міста, дублюють міські маршрути електро- та автотранспорту, негативно впливають на стан навколишнього середовища.
Фото Олена Ляхович

Водії автобусів приміських маршрутів здійснюють посадку-висадку пасажирів, займаючи заїзну кишеню міської громадської зупинки, створюючи аварійні ситуації та великі незручності для громадського транспорту Львова.

«Автобуси приміських маршрутів систематично порушують чинне законодавство та нормативні документи у галузі міського пасажирського транспорту, якими передбачено обмеження руху приміських автобусних маршрутів на території Львова до найближчих за напрямами в’їзду у місто автостанцій та погоджених місць кінцевих зупинок.

Значною проблемою також є те, що у приміських автобусних маршрутах обмежено кількість пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. У зв’язку з цим пільгові категорії пасажирів користуються виключно міським громадським транспортом, що несе значне фінансове навантаження для міських перевізників», - розповіли в управлінні транспорту ЛМР.

До прикладу, в управлінні вказують на приміські автобусні маршрути, що цілком курсують територією Львова. Це, зокрема, №111 «Львів-Дубляни», №138 «Львів-Лапаївка», №184, №184А «Львів-Рудно»,№ 180 «Львів - Дубляни» тощо. Приміські автобуси №110 «Львів-Чишки» курсують до пл. Митної замість АС-6, №125 «с. Шкло – АС №8» курсують по вул. Левандівській замість вул.Городоцької, автобуси «Львів-Давидів», «Львів-Милятичі» - до пл.Петрушевича, автобуси «Львів-Поршна», «Львів-Повітно», «Львів – Оброшино», «Львів-Суховоля» курсують до приміського вокзалу, займаючи зупинку напроти ринку «Привокзальний».

«Виконавчі органи Львівської міської ради неодноразово звертались до ЛОДА з проханням вжити заходів щодо заборони курсування приміських маршрутів по Львову без відповідного погодження. Однак, на сьогодні питання не вирішено, у зв’язку з чим Львівська міська рада готує звернення до суду щодо забезпечення курсування приміських маршрутів по Львову відповідно до норм чинного законодавства у сфері пасажирських перевезень», - наголосили в управлінні транспорту ЛМР.

Слід зазначити, що міські автобусні маршрути загального користування забезпечують доїзд пасажирів до діючих автостанцій.

Нагадаємо, у Львові функціонує 6 автостанцій:

  • АС-2 на вул.Б.Хмельницького,
  • АС-3 на вул.С.Петлюри,
  • АС-8 на пл.Двірцевій,
  • АС «Автовокзал» на вул.Стрийській,
  • АС «Західна» вул. Городоцька,
  • АС – 5 вул. Зелена.
  • Тимчасова зупинка приміських автобусів Яворівського напрямку на вул. Шевченка – вул. Ковча (АС-4),
  • Тимчасова зупинка приміських автобусів Золочівського напрямку на вул. Личаківській.

Зараз потребують реконструкції та приведення до сучасних вимог 4 діючі тимчасові автостанції:

- на вул.Зеленій, на даний час діє АС-5 біля ДБК,

- на вул.Личаківській, колишня АС-6,

- на вул.Шевченка, тимчасова АС-4,

- на вул.Городоцькій, тимчасова автостанція «Західна».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ