Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ПриватБанк отримав за 2018 рік рекордний прибуток

ПриватБанк у 2018 році збільшив чистий комісійний дохід в півтора раза - до 15,2 млрд гривень, що стало основним чинником отримання рекордного прибутку.

Про це йдеться у підтвердженому аудиторською компанією E&Y Річному звіті банку, повідомили у прес-службі ПриватБанку

"Збільшення кількості активних клієнтів на 10% та зростання обсягів транзакцій, як у відділеннях, так і в онлайн-каналах, дозволили досягти збільшення чистого комісійного доходу на 49% порівняно з 2017 роком", - зазначається в документі.

Згідно з Річним звітом ПриватБанку, зростання чистих комісійних доходів при збільшенні порівняно з 2017 роком операційних витрат лише на 14,7% забезпечило банку отримання рекордного за підсумками 2018 року прибутку в розмірі 12,8 млрд грн.

"Комісії формують значну частину прибутку банку та виступають важливим фактором стійкості бізнесової моделі: чистий комісійний прибуток банку на 109% покриває адміністративні витрати", - сказано у звітності банку.

При цьому, за підсумками 2018 року ПриватБанк виявився одним із найкращих українських банків за показником перевищення доходів над витратами, що сягнув 45%.

У прес-службі нагадують, що, за даними НБУ, ПриватБанк домінує на ринку роздрібних безготівкових операцій в Україні і забезпечує надходження 42% чистого комісійного доходу всього банківського сектора.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ