Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Приватбанк" тестує послугу видачі готівки в касах АЗС

ПриватБанк, Mastercard та мережа АЗК WOG запустили пілотний проект — унікальну послугу, яка дозволяє отримати готівку за оплати покупок банківською карткою на касі. Про це інформують у пес-службі ПриватБанку.

Клієнти ПриватБанку зможуть швидко та зручно зняти готівку на касах АЗК WOG, без необхідності використовувати банкомати. Такий сервіс уже завоював популярність в інших країнах Європи — серед банків, торговців та мільйонів покупців, і сьогодні він став доступним в Україні.

Скористатися послугою ʺГотівка на касіʺ в Україні можуть держателі будь-якої дебетової картки від ПриватБанку (зарплатної, студентської, соціальної картки) з магнітною смугою, а також більшості дуальних карток (із чіпом та магнітною смугою) різних платіжних систем. Отримання коштів з кредитного рахунку на першому етапі впровадження послуги не передбачено. Для того щоб скористатися новим функціоналом, покупцеві необхідно лише оплатити товар банківською карткою та повідомити касиру про бажання зняти готівку. Максимальна сума видачі готівки на одну транзакцію становить 500 грн, незалежно від вартості покупки. Процес підтвердження такої транзакції на касі супроводжується введенням PIN-коду банківської картки користувача. ПриватБанк працює над доступністю цього функціоналу на своїх терміналах для усіх клієнтів банку та інших банків.

ʺПокупка з видачею готівки — це сервіс, яким охоче користуються жителі більшості європейських країн, а тепер і українці, — говорить керівник напряму по роботі з торговими підприємствами ПриватБанку Євген Васильцов. — Якщо ви розраховуєтесь у торговій мережі карткою, у разі необхідності отримати готівку можна прямо на касі, а не шукати банкомат. Прем'єра нового сервісу на WOGʺ.

ʺКоманда Mastercard разом з партнерами активно працювала над запуском нового сервісу, очікуваного на ринку.  Ми переконані, що інноваційне рішення відкриває нову нішу у фінансових послугах та сприяє розвитку cashless, оскільки тепер немає необхідності знімати готівку ʺпро запасʺ — її завжди можна отримати під час покупки. Ми вдячні партнерам, ПриватБанку та WOG, за відкритість та готовність до впровадження сміливого пілотного проекту разом з нами, — зазначив Юрій Батхін, директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні. — Зараз ми продовжуємо активну роботу над розширенням екосистеми партнерів, щоб послуга зняття готівки на касі стала доступною максимальній кількості українців — держателям карток різних банків, і скористатися нею стало можливим у всіх ключових точках торгово-сервісної мережі країниʺ.

Сьогодні мережа автозаправних комплексів WOG представлена на всій території України та налічує близько 450 АЗК. Щодня товарами та послугами АЗК WOG користується понад 150 000 клієнтів.

ʺПіклуючись про своїх клієнтів, компанія WOG у партнерстві з ПриватБанком і Mastercard запустила на АЗК унікальний сервіс зняття готівки просто на касі. Це інноваційний проект для нас, і ми переконані, що новий сервіс буде затребуваним в Україніʺ, —  каже Ольга Капустіна, директор з маркетингу компанії WOG.

У подальшому новий сервіс буде охоплювати широку партнерську мережу: Mastercard планує підключати до нього нових торговців, еквайрів і емітентів, щоб послуга була максимально відкритою і доступною для держателів карток різних банків у тисячах торгових точок України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ