Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Приватбанк" завадив прокуратурі підготуватись до суду над підозрюваними у хабарництві

Сьогоднішнє судове засідання про вимагання $56 тисяч хабаря головою та депутатом сільради Лисинич було відкладене через неготовність прокуратури.
Ілюстративне зображення

Нагадаємо, сьогодні у Сихівському районному суді Львова відбулося судове засідання у справі вимагання хабаря розміром 56 тис. доларів США головою та депутатом сільради Лисинич. Мова йде про колишнього голову сільради Тараса Кіндрата та депутата Павла Хоміва.

Як зазначив під час судового засідання представник обвинувачення, прокурор відділу управління нагляду Львівської обласної прокуратури Пайтра Андрій, на сьогоднішнє засідання не прийшли свідки обвинувачення, але прокуратура не вимагала забезпечити їх доставлення, оскільки було вирішено до допиту свідків провести огляд предмету хабаря, а саме грошових коштів, які були вилучені в обвинувачених під час отримання ними передачі першої частини хабаря у 2012 році.

Натомість із доставленням для вивчення судом грошових коштів також виникла проблема.

За словами прокурора, ці гроші перебувають в банківській скриньці "Приватбанку" в місті Дніпро. Представники банку відмовились надати їх на відповідний запит слідства (прокурор повідомив лише про наявність усної відмови банківської установи і не надав відповідних документів, - ред.), оскільки у свій час ці гроші передало на зберігання до банку Головне управління МВС Україниа зараз запит на доставлення доказів подання скерувало Головне управління Національної ПОЛІЦІЇ, що не відповідає суб'єкту звернення.

Відповідно прокуратура попросила перенести розгляд справи на середину грудня, оскільки раніше не встигне здійснити всі організаційні заходи щодо забезпечення наявності доказів.

Наступне судове засідання призначили на 16 грудня 9:00

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ