Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

путін упевнено залишається при владі й готує основу для виснажливої ​​війни — Reuters

Представники російської еліти побоюються, що війною проти України володимир путін прирік свою країну на тривале й безрезультатне виснаження життів і ресурсів.

Про це пише видання Reuters

Коли 24 лютого російський президент наказав ввести війська в Україну, він сподівався швидко перемогти, заслужити місце в історії поряд із царями та провести для Америки урок про відродження росії після розпаду радянського союзу, йдеться в повідомленні.

Утім путін помилився. Війна забрала життя або залишила пораненими сотні тисяч людей. Окрім того, росію і росіян на Заході зневажають як агресорів і тепер путінська армія протистоїть стійкій Україні, яку підтримує військовий альянс НАТО під проводом США, що розширюється.

Високопоставлене російське джерело повідомило Reuters, що надії путіна покращити свою репутацію виявилися марними.

"Попереду буде ще важче і дорожче як для України, так і для Росії. Економічні втрати такого масштабу не варті кількох завойованих територій", - повідомило джерело.

Не на загал багато представників російської еліти також поділяють таку точку зору. 

Утім за словами п’яти високопоставлених російських джерел, попри всі геополітичні потрясіння, які спричинив путін, у нього все ще немає серйозного суперника за владу. І враховуючи придушення будь-якого суспільного інакомислення, 70-річному диктатору не варто боятися президентських виборів, які мають відбутися в березні 2024 року.

«Я не вірю ні в великий наступ, ні в можливість перемоги росії над усім цивілізованим світом», — заявило високопоставлене джерело, близьке до кремля.

Джерело повідомило, що росія перебуває в невигідному становищі як у військових технологіях, так і в мотивації, але війна триватиме "дуже довго".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ