Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Рада посилила покарання для "телефонних мінерів"

Верховна Рада ухвалила в цілому закон, яким уточнила, за що каратимуть «телефонних мінерів».

Як передає Укрінформ, за відповідне рішення проголосували 286 народних депутатів.

Законом №3911 "Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян» вносяться зміни, якими передбачається відповідальність у вигляді позбавлення волі від 4 до 8 років для «телефонних терористів», якщо об’єктами завідомо неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури або будівлі чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я, або заклади освіти або якщо воно спричинило тяжкі наслідки чи вчинене повторно.

При цьому депутати при підготовці проєкту до другого читання виключили норму про конфіскацію майна для осіб, які будуть визнані винними у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян.

На сьогодні завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ