Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Рада розблокувала підписання законів про судову реформу

Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок, 20 липня, розблокувала підписання законів, які стосуються судової реформи, а саме - №3711-д, №5068, №5069, проваливши проекти постанов про скасування голосування за них, які заблокували підписання.

Про це інформує УНН.

Зокрема, проект постанови щодо скасування рішення Ради про ухвалення закону №3711-д підтримали 17 народних депутатів з 226 необхідних. Таким чином, Рада розблокувала підписання закону про запуск Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

Чотири проєкти постанов щодо скасування рішення про ухвалення закону № 5068, що стосується реформи Вищої ради правосуддя (ВРП), також не набрали голосів для ухвалення і були відхилені, що свідчить про розблокування підписання закону про перезавантаження ВРП, та, зокрема створення незалежного органу – Етичної ради, яка оцінюватиме на доброчесність усіх кандидатів.

Також недостатня кількість народних депутатів підтримала окремо два проєкти постанови про скасування рішення Ради про ухвалення закону № 5069, який стосується запровадження відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя (ВРП), що означає розблокування підписання законопроекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ