Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Рада та уряд і далі працюватимуть над бюджетом-2016 та податками

На позачерговому засіданні Верховної Ради депутати лише заслухали та обговорили проекти бюджету на 2016 рік та податкової реформи, запропоновані урядом.

Відкриваючи засідання, голова парламенту Володимир Гройсман заявив, що під час погоджувальної ради, яка передувала засіданню, домовилися створити робочу групу із представників парламенту та уряду, аби і надалі узгоджувати проект бюджету і податкові зміни.

Перше засідання цієї групи має відбутися у четвер ввечері.

"Ми створюємо робочу групу, у яку увійдуть представники фракцій і груп парламенту. Бажано, щоб це було 1-2 людини фахових, які можуть дуже предметно працювати, Кабінет міністрів, прем’єр-міністр особисто, а також податковий комітет і бюджетний комітет", - заявив пан Гройсман.

Але попри це, депутати розглянули підготовлені урядом законопроекти за повною процедурою, а міністра фінансів, яка представляла урядові законопроекти, підтримав і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Він закликав, щоб депутати, розглядаючи проект бюджету, виходили із того, що "ідеальних бюджетів немає і не буде", і озвучив урядові пропозиції щодо подальшої процедури:

1. Запровадити нові ставки податків з 1 січня, внісши зміни до чинного Податкового кодексу.

2. Розглядати проект бюджету постатейно та ухвалити весь документ до кінця року.

3. Розглянути та ухвалити новий Податковий кодекс у редакції уряду в першому читанні до кінця року, а вже наступного року ухвалити доопрацьований із зауваженнями депутатів законопроект.

Водночас лідер парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко запропонував депутатам та урядовцям відкласти розгляд податкової реформу на наступний рік.

"Дискусія з податкового питання завершилася схрещуванням їжака і вужа - отримали колючий дріт", - заявив пан Луценко у Верховній Раді.

Водночас депутат запропонував ухвалити проект державного бюджету на наступний рік на базі чинного Податкового кодексу із урахуванням певних змін.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ