Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Радбез ООН відхилив російську резолюцію щодо розслідування вибухів на "Північних потоках"

Рада безпеки ООН відхилила проєкт резолюції, яка засуджує диверсії на "Північних потоках" та закликає до міжнародного розслідування підривів газопроводів

Про це пише британське агенство Reuters.

На засіданні 27 березня за документ проголосували Росія, Китай та Бразилія. Інші 12 учасників Ради безпеки утрималися. Для ухвалення резолюції потрібно як мінімум дев'ять голосів, а також відсутність вето з боку п'яти постійних членів Ради безпеки: росії, Китаю, Франції, США чи Великої Британії.

Резолюцію було запропоновано росією, а співавтором документа виступив Китай.

Більшість членів Ради Безпеки, які у понеділок утрималися, заявили, що вони зробили це тому, що національні розслідування повинні бути завершені, перш ніж розглядати, чи потрібні будь-які дії в ООН.

Росія поскаржилася, що її не інформували про поточні національні розслідування. Москва стверджувала, не надавши доказів, що за вибухами стоїть Захід.

"Сполучені Штати жодним чином не були залучені. Крапка", — заявив заступник посла США в ООН Роберт Вуд, звинувативши росію в спробі "дискредитувати роботу поточних національних розслідувань і завдати шкоди будь-яким висновкам, які вони дійдуть, і які не відповідають наперед визначеному російському політичному наративу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ